maanantai 30. toukokuuta 2011

Kerhontädeille


Nannan ja Aamon ensimmäinen kerhokevät on kulunut ja aika muistaa mukavia kerhonohjaajia. Toiselle tein lahjaksi tämän perhospipon, hän kun on moneen kertaan ihastellut kaksosten pipoja. Tämä on tehty hänen tytärtään ajatellen :) Mietin, että onko hassua antaa lahjaksi jotain kerhontädin lapselle. Mutta siskoni (eskariope) vakuutti, että se on hyvä idea.


Toiselle kerhonohjaajalle tein pussukan Marimekon jääkarhukankaasta. Pussukan kaava on jälleen Hipulta.


Tässä vielä molemmat lappuineen.

perjantai 27. toukokuuta 2011

Turkoosia, mustaa ja valkoista Patulle


Patu tarvitsi lyhythihaista bodya, ja valitsin jälleen tämän musta-valkoisen tasaraidan, koska edellinen body on ollut niin tykätty, ja toisaalta tätä kangasta löytyy aika paljon sopivina paloina. Ja tällä kertaa applikoin sen tähdenkin, mitä viimeksi pohdin. Applikoin pesemättömälle kankaalle, ja vähän sen meni aaltoilevaksi pesun jälkeen. Noin pieni kuva, niin ei pahasti haittaa. Tässä kuvattu vielä ennen pesua. Kaavan pohjana on Villi Viikinki (Ottobre 6/10), mutta ei tässä siitä ole paljon jäljellä. Otin viivoittimen käteen ja suoristin raglansaumat, lyhensin hihat, kavensin sivuilta, ja tämä on body eikä paita.


Nappasin viime viikonloppuna Piilosta mukaan palan turkoosia joustofroteeta, mielessä kesähousuja lapsille. Kun vaihdoin resoreita varten mustat langat saumuriin, niin tein samalla myös mustat velourhousut. Kaava on Hupsis-trikoohousut Ottobresta, koko 92. Turkooseja housuja olisi voinut vähän kaventaa, koska joustis joustaa ihan loputtomasti. Muuten koko on hyvä! Musta velour Ikasyristä ja resorit Eurokankasta.


Kaavat: Villi Viikinki, Ottobre 6/10 ja Hupsis, Ottobre 1/09
Kankaat: Tasaraita Marimekkoa, joustis ja velour Ikasyrin, resori EK

tiistai 24. toukokuuta 2011

Nannan nimpparikakku


Tämä kakku on melkein unohtunut postata, koska Nannan nimppareita vietettiin jo jokin aika sitten. Tässä se kuitenkin nyt on, tämän blogin ensimmäinen kakku! Meillä tehdään nimpparista ehkä keskimääräistä suurempi numero, koska siten kaksoset saavat oman juhlapäivän. Synttäri kun on aina yhteinen. Lahjoja ei tosin nimpparina olla annettu, mutta kakku ja siihen itse valittu kuva on tärkeä juttu.


En ole ollut tämän hahmon suurimpia faneja, enkä ole sitä Nannalle yhtään tyrkyttänyt. Kuitenkin hän juuri tämän valitsi, ja täytyihän neitokaisen Kitty-kakkunsa saada :) Kuva on maalattu itse tehdylle vaahtokarkkimassalle, ja kukat ovat sitä samaa massaa. Osasta värejä tuli vähän liian tummia, liian pitkä tauko kakkuilussa, enkä ihan muistanut miten värit käyttäytyy.


Kakun välissä oli vadelmia, Valion vadelmamurskaa ja valkosuklaakermaa. Kostutus vaniljamaidolla. Pursotukset Flora vispiä.

perjantai 20. toukokuuta 2011

Paita, pussukka ja arvontavoitto


Tämä paita on tehty uusimman Ottobren (3/11) slim fit -kaavalla, koossa 104. Tuli kyllä tosi slimmi!! Olisi pitänyt leikata kutistumisvaraa, koska tein tämän pesemättömästä kankaasta. Aamon päällä näytti siltä, että lapsiraukka joutuu kulkemaan liian pienissä vaatteissa. Mutta onneksi on Patu, tuo ei-niin-pikkuinen kymmenkuinen pikkuveli. Hän sai tästä sopivan kesäpaidan :) Apilan muoto on saanut inspiraationsa Metsolan joustofroteesta.


Muskarin ope sai kevätmuistamiseksi tällaisen pussukan. Pingviinikankaan valitsin siksi, että meidän lapset olivat kevätkonsertissa pingviiniryhmässä. Vaikka eivätkään lavalla enää suostuneet pitämään pingviinin nokkia ;)


Viimeiseksi kuva ihanasta arvontavoitosta, jonka sain TanttaRallalta. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun voitin blogiarvonnassa, ja näin kivan jutun heti!! Pipo on ihanan värikäs ja Patulle sopiva.

maanantai 16. toukokuuta 2011

Käsityöhaaste, osat 4 ja 5


Tässä viimeiset käsityöhaasteen työni. Nämä kaksi paitaa matkasivat ystäväni Niinan pojille. Isomman kaava on Villi Viikinki, ja koko 104. En käsitä mitä ajattelin, kun tein juuri 3 vuotta täyttäneelle niin ison. No ei kuulemma onneksi ollut ihan teltta. Pienemmän kaavana Loikka, koko 86, ja tämä paita on itse asiassa jo kerran täällä nähtykin, muiden maatilapaitojen joukossa. En vaan ollut siihen oikein tyytyväinen, joten lyhensin hihoja ja laitoin niihin valkoiset resorit. Mielestäni tuli heti paljon parempi! Paitojen kaikki kankaat on JNYn interlockia, resorit Eurokankaasta.


Veljekset sai vielä pipotkin :) Tässä oli samalla molempien poikien synttärimuistamiset, joten tämä oli isompi kuin muut haastehommat.


Haastetyö nro 5 meni niin ikään pienelle pojalle, ystäväni Aneten 1-vuotiaalle. Pipo ja kaulahuivi, ihan perusmallia. Molempiin itse piirretty kaava. Tai huiviin ei ole kaavaa, otin mallia synnärin liberokassissa (2007) olleesta pöllöhuivista. Tasaraitakankaat Marimekkoa.

torstai 12. toukokuuta 2011

Mansikkainen kesäsetti


Ottobresta 1/11 löytyi kivat kaavat, joista tehtailla lisää tasaraitavaatteita :) Paita on nimeltään Tangerine ja hame Cocos. Epäilin, että paidasta tulisi liian lyhyt, mutta kaavan pituus olikin ihan sopiva. Sivusaumoista vähän kavensin. Paidan koko on 104, ja hameenkin suunnilleen sama. Leikkasin vaatteet pesemättömistä kankaista, ompelin paidan sivusaumoja ja helmakäännettä vaille valmiiksi, pesin, applikoin ja sen jälkeen ompelin loppuun.

Paidan ohjeesta tavasin monta kertaa, että pääntienauhan pituudeksi tosiaan sanottiin 2x30cm. Tältä se nyt näyttää, ei siitä rusettia saa! Ompelin sitten nauhat kiinni, ja kuvan ottamisen jälkeen laitoin siihen vielä napin koristeeksi. Hameeseen otinkin ihan reilun pätkän kangassuikaletta sen kummemmin mittaamatta, ja tuli hyvä. Sanilta bongatulla kätevällä tekniikalla nauhan sai tehtyä tosi helposti! Nyt en vaan löytänyt Tikbumsasta sitä postausta. Vinkkaisitko Sani mistä se löytyy, niin saan linkitettyä :)

EDIT: Linkki nauhankääntöohjeeseen: http://sanijaella.blogspot.com/2011/04/baaaa.html Kiitos Sani!


Applikoidessa haaveilin taas paremmasta ompelukoneesta. Ja olisi pitänyt malttaa tehdä säädöt kunnolla ennen aloittamista. Nyt sain ne kohdalleen siinä vaiheessa, kun punainen osa oli jo kokonaan kiinni. Applikointi on velouria.


Tässä muutama kuva hameesta, kesken hurjan hyppyleikin räpsittyjä ;) Hameen väri on violetti-valkoinen, jos kuvista ei saa kunnolla selvää.

Kaavat: Ottobre 1/11 Tangerine-paita ja Cocos-hame, koko 104
Kangas: Marimekon tilkkupussista
Koristenauhat: Hanhelista

torstai 5. toukokuuta 2011

Mustaa ja valkoista, ja vähän muitakin värejä


Sain näin inspiroivan pinon resoreita Myllymuksuilta. Ylhäältä alaspäin värit ovat: petrooli, vaalea turkoosi, vaaleansininen, taivaansininen, ruohonvihreä, lime, mangonkeltainen, punainen, vaaleanpunainen.


Tässä paidassa on käytetty pääntiellä petroolia. Paita on minun! :) Kaava taas kirjaston Ottobresta, joten en muista lehden numeroa. Kaavan nimi on Puhvihihainen toppi, ja tämä paita on tehty muuten kaavan mukaan, mutta pääntietä muotoilin pyöreästä soikeaksi. Koko on 36, ja tässä on nyt ihan sopivat kädentiet, eli kaavan vaihtaminen kannatti (täällä sitä pohdiskelin). Tässä kaavassa oli tosi hyvä vinkki, millä sain etukappaleen istuvaksi. Tempun nimi on PRS eli pyöreän rinnan syötös :D Etukpl leikataan pari senttiä pidemmäksi kuin takakpl, ja vähän kainalon alle tehdään rypytys. Ikään kuin muotolaskos trikoolle. Toimii :)


Tässä sitten edellisen paidan kaavan pohjalta muotoutunut trikoomekko. Lisäsin 1,5cm (+sv) kumpaankin sivusaumaan, jätin hihat pois, helmaan resori ja hameosa. Pääntie on samanlainen itse piirretty kuin paidassa. Tästä tuli niin ihana mekko! Resori on Myllymuksujen vadelmanpunaista. Mekko on polveen asti pitkä, ja resori asettuu lantiolle.


Tässä kuvassa näkyy vielä se PRS :D:D


Lisäksi olen ottanut puolen vuoden tauon jälkeen kakunkoristelutarvikkeet esille. Piakkoin saattaa siis blogissa esiintyä jotain niillä aikaan saatua. Nämä kakkuharrastuksen tarvikkeet menee aika paljon pienempään tilaan kuin ompelutarvikkeet!!

maanantai 2. toukokuuta 2011

Tasaista raitaa


Hyväksi havaitulla mallilla Patulle toinen body. Tämä väri todella hivelee värisilmääni, siinä on tummanvioletteja ja laventelin värisiä raitoja. Myllymuksujen tummansininen resori sopi tähän hyvin, niin lähellä sinistä on tuo violetti. Ihana sävy!


Housut on Myllymuksujen yönsinisestä velourista, Hupsis-kaava Ottobresta. Housut on tosin jo tammikuussa tehdyt.


Sitten pipot ja kaulurit kaksosille, kuvat kertoo kaiken tarpeellisen :)