tiistai 21. helmikuuta 2012

Angry birds -paita + menneen joulun juttuja


Tein Aamolle tällaisen paidan, mutta hän totesi: "En yhtään tykkää tollasesta, en milloinkaan pidä sitä!" Jep jep... Siskolle on kyllä kelvannut, ja paita on herättänyt kateutta kerhokavereissa :) Tässä tapauksessa siis ihan kätevää, kun kotona on 2 saman kokoista. Toisinpäinhän tämä ei kyllä toimi, ne mitä Nanna ei kelpuuta jää vaan kaappiin.


Kaava on vanha tuttu More grey, koko 110, raitakangas Marimekolta ja musta trikoo Triteksiltä. Punaisen velourin sain kangasvaihtareilla ihan tätä applikointia varten :) Muut värit löytyi tilkkulaatikosta.


Joulunajan asuja ehdin toteuttaa tämän verran, eli Nannalle mekon sydänvelourista (More grey -kaavan pohjalta) sekä koko kolmikolle tonttulakit Marimekon raitatrikoosta.


Ainoat joululahjat, jotka viime vuonna tein itse, on nämä yöpuvut/oloasut tutuille kaksospojille. Kaavana Night owl -paita ja Stripy legs -housut, koko 122. Raitakangas ja resorit Marimekkoa.


Nämä syötävän suloiset kakunpalat ovat arvontavoitto, jonka sain Cutie-blogista viime vuoden lopulla. Nämä on niin ihanat, etten raaski edes antaa niitä lasten leikkeihin ;) Kiitokset vielä Norppastiina, olet taitava!

lauantai 18. helmikuuta 2012

Talven alusvaatteita


Loppusyksyn pakko-ompelus oli nämä aluspaidat... Mietin ommellessa, että miten saan yksien aluspaitojen tekemiseen kulumaan niin paljon aikaa. Mutta teinkin sarjatyönä, ja sitten yhtäkkiä olikin valmiina 10 paitaa :) Kaava on Ottobren sivuilta ladattavissa oleva ilmaiskaava, koko 104. Näitä käytetään talvella trikoopaidan alla ja kesällä sitten yöpaitoina.


Nannan harmaaseen paitaan kokeilin ensimmäistä kertaa Saksasta tilattua velours motive -kuvaa. Tosi hyvin on pysynyt pesut ja rummutukset.


Kaikissa paidoissa on niskassa merkki, jotta menisi oikein päin päälle. Aluspaitoihin merkki on mukavampi laittaa ulkopuolelle, niin ei kutita.


Ottobren 6/11 Pitkä jussi -kaavalla valmistui myös pitkiä kalsareita. Tämä on kiva malli tytöllekin, ja kun jättää resorit pois, niin melkein yhtä nopea ommella kuin peruspitkikset.




Tässä yöpuvut Night owl -paidan ja Stripy legs -housujen kaavalla. Nyt en muista, mistä lehdestä ne oli (kirjaston lehti), mutta hyvät kaavat! Kaikki raitakankaat Marimekkoa :)


Tämä yöpaita More grey -kaavalla (4/11). Tein näitä 2kpl.


Ja yöhousut Lily-leggingsien kaavalla. Leggarikäyttöön tätä kaavaa täytyy siis "hieman" kaventaa. Siniset raidat Marimekkoa, turkoosit housut vanhasta paidasta.

lauantai 11. helmikuuta 2012

Traktoripaita + kesän ennakointia


En ole pitänyt ompelusta taukoa, vaikka tämä onkin uuden vuoden ensimmäinen päivitys. Photoshop toimii hitaasti ja jumittaa koko koneen... Tässä kuitenkin taas viimeisin tuotos, John Deere -paita. Vihreän sävy ei ole oikea, mutta kelpaa Aamolle. Molemmat trikoot ja resorit on Marimekon ja applikoinnin velourit pääasiassa Stoff och stilin. Kaava Ottobren (4/11) More grey, koko 110. Pienensin vähän kaula-aukkoja ja pidensin hihoja ehkä sentin.


Kuva on napattu Shutterstockista. Alan päästä jyvälle tästä applikoimisesta :) Reilu vuosi sitä onkin tullut harjoiteltua. Tämän tein 0,5 pistonpituudella, jolloin ompeleesta ei tullut täysin sileä, mutta kangas ei myöskään venynyt. Oliskohan tämä vihdoin silittämättä siisti kuva, saa nähdä, kunhan saan sen pojan päältä pesussa käymään.


Paita on siis ollut tosi mieleinen, ja mikäs sen mukavampaa!


Moni muukin ompelukaveri on jo aloittanut kesäjutut. Minäkin oon tänä vuonna ajoissa ommellut t-paitoja, ja monenlaista mekkoa ja shortsiasua on suunnitteilla. Näihin paitoihin lapset keksivät itse villin idean laittaa kaikki resorit eri väriä. Värit oli ok ja yhteensopivat, niin toteutin ne myös niin. Ihan kivat, eipä olis itselle tullut mieleen! Apilakankaat on LiandLon, ja kaava sama More grey. Kavensin vähän hihoja, koska ne on aika väljät. Vieläkin voisi kaventaa.